Att köpa valp ifrån oss

Finns det något mysigare än en liten valp?
Vi gör allt vi kan för att Ni ska få glädje och kärlek under många härliga år tillsammans!
När vi väl har hamnat här, med en kull valpar, så har vi redan arbetat i några år med att välja ut bästa möjliga tik och hane med potential för avel.
Vi har vårdat och fostrat.
Vi har hälsokontrollerat och fått godkännande på att just denna individen kan tillföra rasen något bra.
Vi har studerat stamtavlor, knytit kontakter och lagt ner mycket tid på att sammarbeta med andra uppfödare.
För att kunna ta fram det bästa möjliga.
Vi hoppas att det också blir så.
Kanske har några blivit besvikna då man inte får stå på kölista eller för att man inte kan ringa och tinga en valp hos oss.  
Lika väl som vi tar fram det bästa möjliga till Er Hussar och Mattar,
så lovar vi våra valpar att ta fram de allra bästa  till dem.
Vi vill ha en nära relation med våra blivande valpköpare. Vi vill veta att Ni har rätt förväntningar på rasen och att Ni kan uppfylla våra förväntningar.
Vi vill veta att vi utan oro kan lämna över våra svansbarn i Era händer, att Ni inte enbart låter hunden bli en del av Ert liv utan att Ni har ett genuint intresse i hundens liv.
Vi träffar alla våra köpare innan man får "tinga" en valp.
Som ägare till en Olde English Bulldogge, så blir man lite av en ambassadör för rasen.
Dessa hundarna väcker mycket uppmärksamhet och frågor, och vi vill att man ska kunna förklara skillnaden på Alternative OEB och Original OEB.
Vi kräver lite mer engagemang.
Vi säljer ju genuina hundar till genuina familjer.
Vi vill ha det så.
För att Ni ska få "Rätt" valp med Er hem, så hjälper vi till att matcha vilken av de små personerna i kullen som passar just Er. Vi spenderar mycket tid med våra valpar och vi lär känns deras personligheter väl. Vi vet vem som är vem i kullen och vi gör allt för att rätt svansbarn hamnar hos rätt familj. Vi vet att ett par i kullen kanske behöver få arbeta lite mer, någon blir en utmärkt brukshund, någon är blyg och behöver lite mera stöd i alla utmaningar som bjuds i livet, en annan är lugnet själv och någon är hård som granit. Kanske finns det redan en hund i familjen vars personlighet också ska tas i beaktande. Vi är lyhörda och noggranna när det gäller att hjälpa Er vid val av valp. Som Ni kanske förstår så säljer vi inte valp på färg här på Crowned´s. 
 
Ju längre man kan vänta att välja ut valp desto bätter är det då deras personligheter blir mer och mer tydliga ju äldre de blir.
Vid 5 veckors ålder så börjar vi kunna se mer av deras små personligheter. Men vi har inte bra koll förens de är 6-7 veckor.
Vid 7 veckors ålder gör vi ett "Valp test".
Det är ett litet men oerhört träffsäkert mentaltest som hjälper den erfarna och den oerfarna hundägaren att få en passande valp.
Det verkar kanske lite pretantiöst... men det har varit ett oerhört starkt hjälpmedel och komplement för oss, våra valpar och våra valpköpare.
Ni får därför med Er  ett litet protokoll som beskriver din hunds egenskaper.
Du får bland annat veta om den är dominant, vek, kontaktsökande, självständig, om den har resursförsvar eller ett stort föremålsintresse etc.
Använd detta som ett redskap och en vägledning i Ert framtida arbete med Er valp.

Våra valpar är avmaskade, chipade och veterinärbesiktade.
Valpen har en individuell liv och veterinärvårdsförsäkring i Sveland från 6 veckors ålder. Det gör att din valp har ett utökat försäkringsskydd.
Vi som uppfödare har en Dolda Fel försäkring som gör det enklare för dig som köpare om något oförutsett fel skulle dyka upp på valpen.
Vi har ett omfattande Försäljningsavtal som följer SHK´s regelverk och som tryggar alla parter under hundens livstid.  
En fin resväska får valpen med sig som innehåller allt som valpen kan tänkas behöva för att starta upp sitt liv hos sin nya familj.
Vi är godkända uppfödare i SHK och i vår rasklubb SOEBK som är den officiella rasklubben för rasen i Skandinavien och Emma har ett fördjupat engagemang där i som Styrelseordförande. Emma sitter även med i SHK´s Avelskommite.
Våra valpar har dubbla registreringar. Detta för att vi vill bevara registreringen i den officiella stamboken som förs via UKC i Usa. Valparna är även registrerade i SHK och det gör att de kan hävda sig på svenska utställningar och  tävlingar inom SHK.

Våra hundar lever med oss i familjen, och valparna växer upp och socialiseras med oss.
När dom flyttar hemifrån känner dom bilen, dammsugaren, busiga barn och allt annat som dom kan förväntas möta i sitt nya hem.
Vi lägger mycket tid och arbete på våra valpar vilket gör att man som valpköpare får en väl förberedd valp och vi hjälper Er i hur Ni ska ta över den träningen som vi redan har gjort.
Vi har ett program för hur valparna ska stimuleras, tränas och formas redan från start.
Det betyder att valparna förutom vanlig och ovanlig miljöträning, även tränas genom kontaktövning, inkallning, passivitet m.m
Våra valpar "pott-tränas"  redan från 5 veckors ålder. Dels så har dom en "Potta" i sin valphage, för att lära sig att man gör ifrån sig på ett visst ställe. Man ser tydligt att valparna snabbt förstår att man inte ska göra ifrån sig precis där man står, utan att man uppsöker sin toalett. Detta gör att valpen från tidig ålder redan har det tänket klart. Vi ser till att dom har en stimulerande och lagom utmanande miljö och vi individanpassar om det behövs.
Valparna socialiseras med dom övriga hundarna i familjen. Det gör att dom har en fin hierarkikänslan klar och deras nya familjer har en fin och respektfull valp och ett ledarskap att ta vid. Våra valpar tränas från ca 5 v ålder i kontaktövningar, inkallning,  acceptans av höga ljud, avvaktande och annat som lägger grunden till en bra relation med människor och som gör att våra valpfamiljer har en fin träning att ta över.

Våra hundar och valpar får kvalitets foder. Vi utfodrar våra hundar  med BARF, vilket innebär att vi endast ger våra valpar rå föda i form av färskt kött med blandade, grönsaker, frukt, ben och torkade djurdelar.
Hundar är gjorda för att tugga, och speciellt Bulldoggar har ett enormt tuggbehov, även som vuxna.
Valparna lär sig att äta på "riktigt" här. Det betyder att dom får lära sig att jobba med maten. Deras kost är kompletterat med kött, brosk och benknotor som dom lär sig att äta länge på. Precis så som dom är skapta till att göra!
Bra att veta:
Vi vill göra Er uppmärksamma på att en valp ifrån vår uppfödning kostar mellan 35 000-40 000 kr. 
Vi är i dagsläget ensamma om att föra denna rasen framåt i Sverige och det finns väldigt få individer. Det gör att vi har stora kostnader för avel då vi oftast får importera semin eller resa utomlands för att para tikarna.
Vi importerar även hundar ifrån hela världen för att kunna hålla avelsbasen så bred som möjligt. Vi selekterar bort hundar som inte håller för avel. Vi avlar inte på hundar som vi inte anser gynna rasen framåt. Det gör att hundar som vi importerat eller sparat från vår egna uppfödning ibland får finna nya familjer. Alla hundar är inte avelsmaterial men kan vara världens mest fantastiska familjehundar och då är det vårt ansvar att se till att de hundarna får rätt uppgift i livet. Kostsamt, men oerhört viktigt för en hållbar avel.

Vi säljer inga valpar till barnfamiljer med barn under 3 år, om inte det är en mycket erfaren och kunnig familj. Anledningen är att vi vill att man ska ha tid och ork för allt vad en valp innebär och att man har möjligheten att fokusera främst på valpen/unghunden de första åren. 

Vi har en holistisk syn på hälsa och väljer så naturlig vård för hundarna som möjligt. Vi använder tex inte kemiska preparat för bekämpning av fästingar, vi har en försiktig syn på hur vi vaccinerar våra hundar och vi väljer homeopatiska läkemedel så långt vi kan.
Det finns två rekommendationer att följa kring grundvaccination. Antingen ger man första sprutan vid 7-8 v ålder eller f.o.m 12 v ålder. Vi väljer att följa rekommendation 2, dvs att valparna får sin första spruta efter 12 veckors ålder. Det innebär att valparna inte är vaccinerade när dom flyttar ifrån oss. Däremot så bär alla valpar ett fint skydd av antikroppar ifrån tikens mjölk som sitter i tills valparna uppnår minst 12 veckors ålder.
Vår foderfilosofi är att hundarna ska äta en mycket väl sammansatt rå föda. Vi ser gärna att våra valpfamiljer har en liknande syn på dessa grundläggande häslovärden och att våra valpar får växa upp på ett liknande och medvetet sätt.
Vi hjälper självklart till att utbilda och vägleda våra köpare i allt detta i den grad som man önskar och behöver.

Eftersom vi vill veta hur vårt avelsarbete ser ut på riktigt, så vill vi ha livslång kontakt.
Vi vill se alla våra svansbarn lyckas i livet och att de gör det i harmoni med sin familj. Vi står stadigt vid Er sida under hela den resan.
Vårt arbete slutar ju inte när valpen har flyttat, det är ju faktiskt därefter och under resans gång som vi kan se om vi lyckades med allt det där vi berättade om här ovan.
Hunden är en stor del av Ert liv för en kort tid,
men för hunden är Ni hela deras liv.

Så, hur går man då vidare för att  köpa en valp hos oss?
Vid fortsatt intresse, skicka oss en intresseanmälan via formuläret nedan så återkopplar vi med ett frågeformulär
som berör sådant som vi tycker är viktigt att fundera kring inför ett valpköp, och som vi använder som underlag att samtala kring, vid fortsatt kontakt.
Det finns inga rätta eller fel svar, utan se det som en hjälp för Er själva och oss.

När ni sedan svarat på det mejlets frågor och skickat tillbaka svaret till oss, så återkopplar vi. Misströsta inte om svaret dröjer. Vi gör så gott vi kan med att hinna svara, men mejl är inte alltid vår första prioritet. Svar kan som sagt ibland dröja, men vi återkopplar alltid till alla som inkommit med ett intresseformulär när vi har nya valpplaner för att kolla av ert  eventuella intresse och möjlighet för en valp från den kommande kullen.  Vi tar sedan telefonkontakt med dem som vi känner skulle kunna passa som en familj åt en av våra valpar.
Vi träffar alla  familjer innan man får tinga en valp ifrån oss. Det betyder att även om du bor i norra delen av Sverige så får man ta sig ner till den södra delen för att träffa oss och hundarna. Detta är för bådas skull. 
Ni har troligtvis inte mött rasen tidigare och det är viktigt att ni får möjlighet att träffa både oss och våra hundar. Vi vill ju också lära känna dem som vi eventuellt ska lämna över ett av våra svansbarn till.
** Vi vill göra er uppmärksamma på att vi tyvärr inte har någon möjlighet att ta emot besök av alla som önskar, utan besök sker först efter att vi haft en telefonkontakt och känner att vi "klickar" både som personer och med rätt förväntningar på varandra och rasen. Vår rasklubb arrangerar hundpromenader runt om i landet flera gånger per år, och det är ett fint tillfälle att delta och få en första kontakt med rasen.


Så, om intresse fortsatt finns, så fyll i en intresseanmälan nedan.

Vänligen
Emma Stjernberg med familj
Här kan du lämna intresseanmälan, ställa frågor om oss, vår ras och vår uppfödning.Vi besvarar inga frågor gällande alternativa bulldoggar