Efter att under flera år ensam ha arbetat med rasen i Sverige så tog tanken om en rasklubb form och fart under sommaren 2016 och i december samma år så tillsattes en interimstyrelse och ett år senare höll vi vårt bildandemöte.
Målet var att i Sverige starta en rasklubb som tillvaratog rasens bevarande och utveckling. Vi har under ett år arbetat i det tysta för att lägga upp strategier och mål. Det har varit både skrämmande och befriande för mig att ta detta steget. Efter flera år av tankar om ett utvecklande i Skandinavien så har jag hamnat i känslan av att jag är redo, rasen är redo och alla ras-älskare är redo. Det är en vidunderlig upplevelse att få se så många människor falla för dessa hundar och vi som varit nära dessa hundar förstår att dom är värda varenda sekund av beundran.
Svenska Olde English Bulldogge Klubben är INGEN fristående stamboksförande rasklubb utan klubben arbetar under rasens stambok i moderklubben UKC. Det betyder att de hundar vi arbetar med är stambokförda i moderklubben UKC.

2018 prövade SOEBK rasen för ett erkännande av Svenska Hundklubben och i Januari 2019 blev SOEBK godkänd som den officiella rasklubben i Sverige och rasen blev upptagen av SHK.
Hundarna erhåller därför nu även en Svensk registrering och får ställas ut och hävda sig inom alla SHK´s aktiviteter och tvällingar.
Rasklubbens syfte är att arbeta aktivt med bla. Certifiering av de renrasiga hundarna, Hälsocertifiering av avelshundar, ansluta och certifiera uppfödare för att upprätthålla en sund och kontrollerad avel och för att föra en långsiktig avelsutvärdering.
Vi arbetar i största möjliga mån enligt SKK´s regelverk och hoppas på att på sikt kunna ha samlat in nog med medlemmar, hundar och statistik för att kunna få till någon form av samarbete och öppna upp för vidare utveckling av rasen i Skandinavien.
SOEBK kommer även att anordna event och vi kommer att synas i många olika sammanhang för att informera och upplysa om vår fantastiska Olde English Bulldogge. Gå in och kolla rasklubbens kalender för att se vad som händer framöver!
* Grunden i en förening är dess medlemmar -Vill du stödja SOEBK via ett medlemskap så ansöker du enkelt via hemsidan.
* Äger du en Original Olde English Bulldogge – Certifiera den via SOEBK och se till att din hund ingår i ett Skandinaviskt samarbete för rasens utveckling.
Du certifierar din hund via formuläret på vår hemsida. Det är viktigt att få in så många hundar som möjligt för att kunna genomföra ett gott arbete.
Jag hoppas på stor uppslutning då jag vet att våra genuina hundar har genuina och engagerade ägare.
* Sponsring – Vi tar tacksamt emot stora som små gåvor både av privatpersoner och företag.
Vi är i uppstarten och är tacksamma för alla medel som hjälper oss framåt!
Kontakta rasklubben på info@soebk.se
Vill du skänka en gåva direkt?
Bg 5238-4070
Swish: 123 100 12 13
Vill du arbeta ideellt i rasklubben?
Vi söker engagerade personer för arbete i våra kommittéer.
Kontakta oss på info@soebk.se och anmäl ditt intresse.
Gå nu in på hemsidan och förkovra Er i rasen och dess nybildade Skandinaviska rasklubb!
Varma hälsningar
Emma StjernbergOrdförande - Svenska Olde English Bulldogge Klubben
WWW.SOEBK.SE